torstai 23. lokakuuta 2014

Lohilaatikko, 3kpl yhden litran matalia vuokia

kiinteitä perunoita 1,2 kg
lohta 600g
neljä isoa sipulia
koko nippu tilliä
4dl kermaa
2 kasvisliemikuutiota
4,5 rkl ruiskorppujauhoa
1 kananmuna
voita

sipulit ensin mandoliinilla 3mm siivuiksi ja kuullotetaan pannussa
perunat samalla terällä, tilli silpuksi ja lohi noin 5cm pitkää 5mm siivua

Vuokaan perunoita pohjalle, puolet tillistä päälle, kuullotettu sipuli, sitten lohi, loppu tilli ja perunoita päälle
Liemi: 1dl kiehuvaa vettä johon kaksi kasvislimikuutiota, 4dl kermaa ja yksi kananmuna, suolaa maun mukaan
Liemi vuokiin ja 1,5 rkl ruiskorppujauhoa pinnalle
Juustohöylällä voita vielä ohuelti päälle

225c ja 1h15min uunissa

Laitoin neljään yhden litran foliovuokaan, kolmeen olisi erinomainen määrä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti